Yngvild Støen GrotmolBarbara Arbuthnott - Yngvild Støen Grotmol

Frua på Elverhøy spilles i år av Yngvild Støen Grotmol. Hun er heltidsskuespiller og sanger, utdannet i Norge, England, New York City og på UiO.

Tidligere kjent fra TV-serien "Schmokk" som gikk på NRK i 2011, og kommer nå med hovedrolle i ny NRK-krim, kalt "Øyevitne," som sendes til høsten.

 

Jonas NerlandWilliam Arbuthnott - Jonas Nerland

William Arbuthnott er Barbaras tredje ektemann, en mann med adelstittel og rang, men med lite midler.

Spilles i 2017 av Jonas Nerland fra Trondheim, ferdigutdannet skuespiller i 2007 fra The Russian Academy of Theatre Arts og Complete Vocal Institute. Han har også medvirket i Pippi feirer jul, Karlsson på taket, Maridalsspillet og «Snømørkt» i Selbu som Rinnan.

 

Marit Synnøve BergMrs. Chalmers - Marit Synnøve Berg

Mrs. Chalmers var Barbaras amme. Hun har vært med henne hele livet og står henne nært.

Spilles i 2017 av Lady-veteranen Marit Synnøve Berg, frilans skuespiller på 26.året. Utdannet ved Statens Teaterhøgskole (nå Khio) og har vært ansatt ved Teatret Vårt, Riksteatret, Oslo Nye Teater, Rogaland teater m.fl. Sjekket ut av hotell Cæsar i 2005. Medvirket bl.a. i filmen ”Nokas".  

Ole Erik FuruJames Allen - Ole Erik Furu

James Allen er sønnen til Barbara fra et tidligere ekteskap, en kunstnersjel. Han har lite til overs for ekteskapet mellom William og moren.

Spilles i 2017 av Ole Erik Furu, en blidspent kar fra Ålvundeid med lang erfaring på lokale scener, utdannet spilldesigner og har lang sceneerfaring.

 

Esben BråthenOluf Endresen - Esben Bråthen

Oluf Endresen er Barbaras sjarmerende tolk og reisefører når hun først kommer til Norge. Han får fast jobb med henne og blir en viktig samarbeidspartner.

Spilles i 2017 av Esben Bråthen, som til vanlig jobber på Hydro Aluminium. Han har lang erfaring med både Lady Arbuthnott, avgangsrevyer og annet teaterarbeid i Sunndal.

IngridKaren Lønseth - Ingrid Lian-Bjørgum

Karen Lønseth er tjenestepike hos Barbara Arbuthnott og er sammen med Lars Hoås, og spilles i 2017 av Ingrid Lian-Bjørgum

Halvt sunndaling og halvt oppdaling, og veldig stolt av å være begge deler som har vært med i Lady Arbuthnott tidligere (2006-2008 og 2011). Utdannet lærer og jobber ved Oppdal ungdomsskole, og synger i visegruppa "Sol i skuggeskog."

 

Harald BrusethaugSame-Torkhell - Jonas Bersås Folde og Harald Brusethaug

Same-Torkhell bodde i fjellene i Sunndal rundt samme tid som Barbara bodde her. Han har sterk rolle som godhjertet forkynner og profet i musikkspillet.

Jonas Bersås Folde og Harald Brusethaug vil begge tolke same-Thorkel under årets oppsetning av musikkspillet «Lady Arbuthnott – frua på Elverhøy»!

 

 

De frivillige

De frivillige

Alle de som er med på frivillig basis som gjør en utrolig innsats for spillet. De ofrer mye og fortjener all den ære vi kan gi.

Det er over 70 personer som bruker fritiden (og feriedager) fra slutten av mai til forestillingen er over, som gjør det mulig å drifte dette spillet. De fleste av deltakerne mener at dette er noe av det mest underholdende de noen gang har vært med på, og det har for mange av de vært et viktig steg inn i den profesjonelle skuespillerverdenen.

Våre sponsorer

© 2014.