Yngvild Støen GrotmolBarbara Arbuthnott - Yngvild Støen Grotmol

Frua på Elverhøy spilles i år av Yngvild Støen Grotmol. Hun er heltidsskuespiller og sanger, utdannet i Norge, England, New York City og på UiO.

Tidligere kjent fra TV-serien "Schmokk" som gikk på NRK i 2011, og kommer nå med hovedrolle i ny NRK-krim, kalt "Øyevitne," som sendes til høsten.

 

Jonas NerlandWilliam Arbuthnott - Jonas Nerland

William Arbuthnott er Barbaras tredje ektemann, en mann med adelstittel og rang, men med lite midler.

Spilles i 2017 av Jonas Nerland fra Trondheim, ferdigutdannet skuespiller i 2007 fra The Russian Academy of Theatre Arts og Complete Vocal Institute. Han har også medvirket i Pippi feirer jul, Karlsson på taket, Maridalsspillet og «Snømørkt» i Selbu som Rinnan.

 

Marit Synnøve BergMrs. Chalmers - Marit Synnøve Berg

Mrs. Chalmers var Barbaras amme. Hun har vært med henne hele livet og står henne nært.

Spilles i 2017 av Lady-veteranen Marit Synnøve Berg, frilans skuespiller på 26.året. Utdannet ved Statens Teaterhøgskole (nå Khio) og har vært ansatt ved Teatret Vårt, Riksteatret, Oslo Nye Teater, Rogaland teater m.fl. Sjekket ut av hotell Cæsar i 2005. Medvirket bl.a. i filmen ”Nokas".  

Nils Arne Halle Erstad (tidligere rolleinnehaver Ole Erik Furu til venstre)James Allen - Nils Arne Halle Erstad

James Allen er sønnen til Barbara fra et tidligere ekteskap, en kunstnersjel. Han har lite til overs for ekteskapet mellom William og moren.

Spilles i 2018 av Nils Arne Halle Erstad fra Tingvoll som var med for første gang i musikalen i fjor. Nils Arne har mye erfaring som sanger og gjorde et sterkt inntrykk på audition!

Esben BråthenOluf Endresen - Esben Bråthen

Oluf Endresen er Barbaras sjarmerende tolk og reisefører når hun først kommer til Norge. Han får fast jobb med henne og blir en viktig samarbeidspartner.

Spilles i 2017 av Esben Bråthen, som til vanlig jobber på Hydro Aluminium. Han har lang erfaring med både Lady Arbuthnott, avgangsrevyer og annet teaterarbeid i Sunndal.

Kristoffer Sagmo Aalberg (til venstre Nils Mulvik i rollen)Lars Hoås - Kristoffer Sagmo Aalberg

Lars Hoås starter som tjener for Arbuthnott. Han får med tiden mer autoritet og oppmerksomhet fra Barbara, men det har sin pris.

Spilles i 2018 av Kristoffer Sagmo Aalberg som er utdannet fra GITIS, Det Statlige Russiske Akademi for Scenekunst i Århus og Moskva i 2007. Har jobbet som blant annet programleder i Newton, er ansatt ved Den Nationale Scene, og har spilt en rekke store roller i Norge og i utlandet.

 

IngridKaren Lønseth - Ingrid Lian-Bjørgum

Karen Lønseth er tjenestepike hos Barbara Arbuthnott og er sammen med Lars Hoås, og spilles i 2017 av Ingrid Lian-Bjørgum

Halvt sunndaling og halvt oppdaling, og veldig stolt av å være begge deler som har vært med i Lady Arbuthnott tidligere (2006-2008 og 2011). Utdannet lærer og jobber ved Oppdal ungdomsskole, og synger i visegruppa "Sol i skuggeskog."

 

Erik Wenberg Jacobsen som Same Torkhell (Harald Brusethaug her også avbildet avbildet som rollefiguren)Same-Torkhell - Erik Wenberg Jacobsen

Same-Torkhell bodde i fjellene i Sunndal rundt samme tid som Barbara bodde her. Han har sterk rolle som godhjertet forkynner og profet i musikkspillet.

 

Sangeren og skuespilleren Erik Wenberg Jacobsen blir Same-Thorkell i årets Lady Arbuthnott!

 

 

 

De frivillige

De frivillige

Alle de som er med på frivillig basis som gjør en utrolig innsats for spillet. De ofrer mye og fortjener all den ære vi kan gi.

Det er over 70 personer som bruker fritiden (og feriedager) fra slutten av mai til forestillingen er over, som gjør det mulig å drifte dette spillet. De fleste av deltakerne mener at dette er noe av det mest underholdende de noen gang har vært med på, og det har for mange av de vært et viktig steg inn i den profesjonelle skuespillerverdenen.

Våre sponsorer

© 2014.