Barbara Arbuthnott – Yngvild Støen Grotmol

Frua på Elverhøy spilles også i år av Yngvild Støen Grotmol. Hun er heltidsskuespiller og sanger, utdannet i Norge, England, New York City og på Universitetet i Oslo. Kjent fra NRK-serien «Schmokk» og NRK-krimmen «Øyevitne». I 2017 var hun med i den danske tv-seriene «Herrens Veje»

aktører yngvild

William Arbuthnott – Torgeir Reiten

William Arbuthnott er Barbaras tredje ektemann, velstående og stolt – og ivrig laksefisker, men med beskjedne midler.

I 2019 er Torgeir Reiten tilbake i rollen som William. Han studerte ved Statens teaterhøgskole fra 2002 til 2005 og har senere vært ansatt ved blant annet Trøndelag Teater. Han har lest inn tallrike lydbøker – og var med i tv-serien Hotel Cæsar.

Mrs. Chalmers – Marit Synnøve Berg

Mrs. Chalmers var Barbaras amme. Hun har vært med henne hele livet og står henne nært.

Spilles i 2019 av Lady-veteranen Marit Synnøve Berg, frilans skuespiller på 26. året. Utdannet ved Statens Teaterhøgskole (nå Khio) og har vært ansatt ved Teatret Vårt, Riksteatret, Oslo Nye Teater, Rogaland teater m.fl. Sjekket ut av Hotel Cæsar i 2005. Medvirket bl.a. i filmen «Nokas».

aktører marit

James Allen – Nils Arne Halle Erstad

James Allen er sønnen til Barbara fra et tidligere ekteskap, en kunstnersjel. Han har lite til overs for ekteskapet mellom William og moren.

Spilles i 2019 av Nils Arne Halle Erstad fra Tingvoll som var med for første gang i musikalen i fjor. Nils Arne har mye erfaring som sanger og gjorde et sterkt inntrykk på audition!

Oluf Endresen – Esben Bråten

Oluf Endresen er Barbaras sjarmerende tolk og reisefører når hun første gang kommer til Norge. Han får fast jobb mhos henne og blir en viktig samarbeidspartner.

Spilles i 2019 av Esben Bråten, som til vanlig jobber på Hydro Aluminium. Han har lang erfaring fra Lady Arbuthnott, avgangsrevyer og annet teaterarbeid i Sunndal.

aktører esben

Lars Hoås – Lars Melsæter Rydjord

Lars Hoås starter som tjener for Arbuthnott. Han får med tiden mer autoritet og oppmerksomhet fra Barbara, men det har sin pris.

Skuespiller ved Teatret Vårt, Lars Melsæter Rydjord, blir Lars Hoås under årets forestillinger av Lady Arbuthnott – frua på Elverhøy. Han har en treårig utdannelse fra NISS, hvor han gikk ut i 2006. Lars har jobbet ved flere teater i Norge og vært engasjert i flere spel, bl.a. «Spelet om Heilag Olav» på Stiklestad. Nylig spilte han «Biff» i «En Handelsreisendes Død» i regi av Christopher Berdal.

Karen Lønseth – Ingrid Lian-Bjørgum

Karen Lønseth er tjenestepike hos Barbara Arbuthnott og er sammen med Lars Hoås. Hun spilles i 2019 av Ingrid Lian-Bjørgum

Halvt sunndaling og halvt oppdaling, og veldig stolt av å være begge deler. Har vært med i Lady Arbuthnott tidligere (2006-2008 og 2011). Utdannet lærer og jobber ved Oppdal ungdomsskole, og synger i visegruppa «Sol i skuggeskog.»

aktører ingrid
aktører erik

Same-Thorkell – Erik Wenberg Jacobsen

Same-Thorkell bodde i fjellene i Sunndal rundt samme tid som Barbara holdt til her. Han har sterk rolle som godhjertet forkynner og profet i musikkspillet.

Sangeren og skuespilleren Erik Wenberg Jacobsen bergtok publikum i rollen som Same-Thorkell i 2018. I 2019 er han tilbake i rollen. Wenberg Jacobsen har spilt Jean Valjean i «Les Misérables», Tevje i «Spelemann på taket», Judas i «Jesus Christ Superstar», Jakob Weidemann i «Kjærligheten er blå – en musikal om Jakob Weidemann» og hatt roller i «West Side Story», «Evita», «My Fair Lady».

De frivillige

De mange som er med på frivillig basis danner grunnfjellet i denne forestillingen og gjør en utrolig innsats. De ofrer mye og fortjener all den takk og ære vi kan gi.

Over 70 personer bruker hvert år mye av fritiden (og feriedager) fra slutten av mai til forestillingsperioden er over. Det er disse som gjør det mulig å sette opp dette spillet. De fleste av deltakerne mener at dette er noe av det mest givende de noen gang har vært med på. For flere har erfaringen fra dette spillet faktisk vært starten på en profesjonell teaterkarriere.

aktører ensemblet
hydro white
Sunndal Sparebank hvit
Aura avis hvit