Barbara Arbuthnott – Yngvild Støen Grotmol

Frua på Elverhøy spilles også i år av Yngvild Støen Grotmol. Hun er heltidsskuespiller og sanger, utdannet i Norge, England, New York City og på Universitetet i Oslo. Kjent fra NRK-serien «Schmokk» og NRK-krimmen «Øyevitne». I 2017 var hun med i den danske tv-seriene «Herrens Veje»

aktører yngvild

William Arbuthnott – Terje Ranes

Terje Ranes skal i år spille William Arbuthnott. Ranes har ein CV som inneheld dei fleste teater i Noreg. Nationalteatret, Det Norske Teater, Riksteatret, Den Nationale Scene og eit utall andre. Han er  født og oppvokst i Trondheim, men har etter utdanninga på Teaterhøyskolen vore bosatt i Oslo.
I tillegg til teateret, har han eit utall film og TV-rollar. Deriblant «Alle hater Johan», «Atlantic Crossing», «Utmark», «Mysteriet på sommerbåten», «Hotell Cæsar» og «Neste sommer».

Mrs. Chalmers – Marit Synnøve Berg

Mrs. Chalmers var Barbaras amme. Hun har vært med henne hele livet og står henne nært.

Spilles i år av Lady-veteranen Marit Synnøve Berg, frilans skuespiller siden 1989. Utdannet ved Statens Teaterhøgskole (nå Khio) og har vært ansatt ved Teatret Vårt, Riksteatret, Oslo Nye Teater, Rogaland teater m.fl. Marit har medvirket i flere filmer og tv-serier, blant andre «Nokas», «Skam», «Side om side», «Nobel», «Livstid» og nå nylig «Evy og alltid».

aktører marit

James Allen – Nils Arne Halle Erstad

James Allen er sønnen til Barbara fra et tidligere ekteskap, en kunstnersjel. Han har lite til overs for ekteskapet mellom William og moren.

Spilles i år av Nils Arne Halle Erstad fra Tingvoll som var med for første gang i musikalen i 2018. Nils Arne har mye erfaring som sanger og har gjort sterkt inntrykk på publikum som James Allen!

Oluf Endresen – Audun Gikling

Oluf Endresen er Barbaras sjarmerende tolk og reisefører når hun første gang kommer til Norge. Han får fast jobb hos henne og blir en viktig samarbeidspartner.

Oluf Endresen spilles i år av Audun Gikling. Til vanlig er han lærer på Tredal skole og for flere år siden spilte han rollen som Sivert Hoåsbrekken, men kom tilbake på scenen som Oluf Endresen i 2022.

Lars Hoås – Snorre Ryen Tøndel

Rørosingen Snorre Ryen Tøndel er utdannet musikalartist ved Högskolan för scen och musk i Göteborg. Han har medvirket i teaterstykker og musikaler i blant annet Malmö, København og Stockholm, og har de siste årene vært ansatt ved Trøndelag Teater. Han har medvirket i blant annet «Kinky Boots», «American Idiot», «My Fair Lady», «Jesus Christ Superstar», «Mio, min Mio» og «Så som i himmelen», før han til høsten blir å se i «Namia» på Trøndelag Teater. Snorre er også en travel i spelasammenheng og har bekledd mange ulike roller i utendørsteatret «Elden» på Røros, hvor han har vært med siden 1996.

Karen Lønseth – Karianna Sommerro

Karen Lønseth er tjenestepike hos Barbara Arbuthnott og er sammen med Lars Hoås.

Karen Lønseth spilles i år av Karianna Sommerro. Hun er utdannet skuespiller og sanger ved Nord Universitet og Bårdar Akademiet.  Karianna har bred erfaring med teater, musikaler, spel, konserter og dubbing. Hun var nylig å se som Josefine i Bør Børson jr ved Turnéteatret i Trøndelag/Opera Trøndelag/Fylkesmusikerne i Trøndelag. Hun har også gestaltet roller som bl.a. An-Magritt i An-Magritt, Liesl von Trapp i The Sound of Music og Gjertrud i spelet Fru Guri av Edøy på Smøla.

aktører erik

Same-Thorkell – Erik Wenberg Jacobsen

Same-Thorkell bodde i fjellene i Sunndal rundt samme tid som Barbara holdt til her. Han har sterk rolle som godhjertet forkynner og profet i musikkspillet.

Sangeren og skuespilleren Erik Wenberg Jacobsen bergtok publikum i rollen som Same-Thorkell i 2018. Wenberg Jacobsen har spilt Jean Valjean i «Les Misérables», Tevje i «Spelemann på taket», Judas i «Jesus Christ Superstar», Jakob Weidemann i «Kjærligheten er blå – en musikal om Jakob Weidemann» og hatt roller i «West Side Story», «Evita», «My Fair Lady».

De frivillige

De mange som er med på frivillig basis danner grunnfjellet i denne forestillingen og gjør en utrolig innsats. De ofrer mye og fortjener all den takk og ære vi kan gi.

Over 70 personer bruker hvert år mye av fritiden (og feriedager) fra slutten av mai til forestillingsperioden er over. Det er disse som gjør det mulig å sette opp dette spillet. De fleste av deltakerne mener at dette er noe av det mest givende de noen gang har vært med på. For flere har erfaringen fra dette spillet faktisk vært starten på en profesjonell teaterkarriere.

aktører ensemblet