Om oss

Når teppet går opp for ladyen og hennes hoff i en fullsatt Hovshall i Sunndal kulturhus 13. juni 1996, er det knapt noen blant publikum i salen som aner hva de går i møte.

For i løpet av drøye to timer utfolder et stort ensemble av lokale amatører og innleide profesjonelle aktører teaterkunst av en slik kvalitet at ingen på forhånd kunne ha trodd at det skulle være mulig på et lite tettsted innerst i en fjord på Nordvestlandet. Idet forestillingen er over og Mette Bjørbekk har tatt med seg den aldrende lady inn i evighetens søvn på Einabu, braker applausen løs fra publikum i salen. Den skulle komme til å vare i alle de tjuesju årene som er gått siden.

Styret

JazzåTeatret produksjon AS eies 100 prosent av teatergruppen JazzåTeatret. JazzåTeatret ble etablert som teatergruppe i 1977 og satte gjennom årene opp flere ulike teaterforestillinger. Teatret utviklet etter hvert stor kompetanse på musikkteater og oppsetninger basert på et samarbeid mellom profesjonelle og amatører.

JazzåTeatret hyret i 1995 Stig Nilsson og Lars Ramsøy-Halle til å skrive en libretto om den sagnomsuste skotske adelskvinnen Hon. Mrs. Barbara Arbuthnott. Teatergruppa satte opp Lady Arbuthnott – frua på Elverhøy første gang i 1996, og forestillingen har siden vært spilt sammenhengende i Sunndal kulturhus. Musikkspillet har vært satt opp av ulike produksjonsselskaper utenfor JazzåTeatret i perioden mellom 1997 og frem til og med 2013.

I 2014 tok JazzåTeatret igjen over selve produksjonen og opprettet i den forbindelse produksjonsselskapet JazzåTeatret produksjon AS.

Styret i JazzåTeatret Produksjon AS, består fom. 2022 og framover av følgende personer: Styreleiar: Ivar Erlend Walseth og styremedlemmer: Aksel Sæsbøe, Gunnar Børset, Tina Fløystad, Maria Wergeni, Tine Grytnes Laskerud.

Jo Inge Nes er produsent for forestillingen.

Produksjon

LIBRETTO / Stig Nilsson
KOMPONIST / Lars Ramsøy-Halle
REGI OG KUNSTNERISK LEDER / Pål Øverland
PRODUSENT / Jo Inge Nes
KOREOGRAFI / Yngve Horn
KOREOGRAF / Ketil Gudim
MUSIKALSK ARRANGEMENT / Nissa Nyberget/Bjørnar Myhr/Lars Ramsøy-Halle/Peter Wergeni
KAPELLMESTER / Bjørnar Myhr
SCENOGRAF / John Kristian Alsaker
KOSTYMEDESIGNER / Mette Welle Jacobsen
MASK OG PARYKK / Per Ragnar Karlsen
LYSDESIGNER / Ola Bråten
LYSMESTER / Terje Eidsør
LYDDESIGN / Erik Valderhaug
SANGINSTRUKTØR OG KORLEDER / Sigrid E. Vetleseter Bøe/Ingrid Eggen
INSPISIENT OG PRODUKSJONSLEDER / Ane Wennevold/Tina Fløystad

actors
actors on the stage
actress getting ready for the show
actress
actors

Publikumstilgang

OM SPESIELLE BEHOV

Det er egne rullestolplasser i Hovshall. Det er viktig at du opplyser om at du bruker rullestol når du bestiller billetter, og at du kommer i god tid før forestillingen starter. Du vil bli tatt godt imot av våre vestibyleverter, som vil vise deg til riktig plass.

Det er dessverre ikke mulig å bestille rullestolplass via nett med dagens system. Ta derfor kontakt med billettluken enten på telefon 91694701 eller e-post for å bestille rullestolplasser.

sparebank1 logo
Sunndal Sparebank hvit