Nyheter

Vi trenger flere frivillige

Trenger flere frivillige: – Kom på audition 28. april, vi ønsker oss personer i alle aldre, med ulik bakgrunn og ulike erfaringer!

JazzåTeatret Produksjon er på utkikk etter personer som kan bidra i forestillingen Lady Arbuthnott – Frua på Elverhøy. Frivillige er en stor og helt essensiell del av produksjonen og har vært det siden urpremieren i 1996. Likevel er det ingen selvfølge at produksjonsstyret klarer å rekruttere nok folk hvert år.
Audition fredag 28. april på velferdshuset
Fredag 28. april på Hydro Sunndals velferdshus arrangerer JazzåTeatret Produksjon audition og oppfordrer alle som kjenner de er litt nysgjerrige og interesserte om å ta turen. Selve auditionen er for de som ønsker å delta på scena, men de som ønsker å bidra på annet vis er også mer enn velkomne til å stikke innom for en uforpliktende prat om det å være frivillig i «Ladyen».

– Audition består av en prat – et første møte for å bli kjent og for at man skal kunne danne seg et inntrykk av hverandre. Man fremfører i tillegg et par sanger, en fra forestillingen og en selvvalgt sang, denne kan gjerne være ganske ulik sangen man velger seg fra forestillingen, forteller Maria Melkild Wergeni.

De som vil delta på audition kan gi beskjed om dette til ladyarbuthnott@gmail.com

– Skriv gjerne litt om hvem du er. Det er også helt i orden hvis man vil dukke opp på audition uten å ha gitt lyd fra seg i forkant. Vi ønsker det skal være lav terskel! Dette blir et hyggelig og uformelt møte – uten grunn til høye skuldre eller nerver, sier Tina Fløystad, som selv deltok på audition for mange år siden.

Det er behov for alle slags typer mennesker, særlig voksne, og atletiske/spenstige gutter og menn.

– Samspillet mellom aktørene, både proffe og amatører, er noe helt unikt

Maria Melkild Wergeni og Tina Fløystad sitter i styret til JazzåTeatret Produksjon, produksjonsselskapet som hver juni produserer forestillingen om Barbara Arbuthnott og hennes kontrastfylte liv i Sunndal mot slutten av 1800-tallet.
Sammen med produsent Jo Inge Nes og resten av produksjonsstyret arbeider de med rekruttering av frivillige – både frivillige på scena og frivillige i andre små og store roller i produksjonen.

– Dette er et fantastisk fellesskap å ta del i og man trenger ikke erfaring fra før – det viktigste er være åpen, nysgjerrig og interessert! sier Tina Fløystad.
– Ladyen er en arena hvor ulike mennesker i forskjellige aldre samles. Her dannes nye vennskap og det er både sosialt og lærerikt. Det er nok høydepunktet i året for min del, og det betyr så mye at vi samles til dette år etter år! tilføyer Maria Melkild Wergeni.

Wergeni og Fløystad har begge lang fartstid i produksjonen og har i tillegg til det frivillige styrevervet deltatt som frivillige i selve forestillingen. Maria Melkild Wergeni er fremdeles å se på scena.

– Det å stå på scena er en helt spesiell opplevelse. Samspillet mellom aktørene, både proffe og amatører, er noe helt unikt. Hver forestilling er en helt ny forestilling, og jeg føler meg heldig som får stå på scena, og være en del av dette eventyret. Alle som lurer på om det kanskje finnes en liten skuespiller i seg, burde absolutt møte opp på audition – dette vil du ikke gå glipp av! sier Wergeni.

Tina Fløystad har også deltatt på scena samt i gruppa som håndterer rekvisittene før, under og etter forestilling:

– Vi har en rekvisitør som gjør en kjempejobb med å finne, hente, samle og fikse rekvisittene. Det er dermed noen andre som må trå til når det er forestilling. Alle rekvisittene har sin faste plass og under forestilling må vi hjelpe skuespillerne med å få de på og av scenen til rett tid. Det er tidvis hektisk og litt kaotisk, men det er jammen meg artig når man kommer inn i det, en enorm mestringsfølelse! Vi trenger personer til denne gruppa og jeg anbefaler det sterkt hvis du vil bidra, ha noe å bryne deg på, men føler at å stå på scena ikke er noe for deg.

I tillegg til frivillige på scena og på sidescenene (scenearbeidere/rekvisittgruppa) trenger de folk til «systua», riggegruppa, å sminke og ordne hår/frisyrer, å hjelpe skuespillere med kostymene under forestilling (på- og avkledning), å være publikumsverter og organisere og ha vakt i «Lady-butikken».

Did you like this? Share it!

0 comments on “Vi trenger flere frivillige

Comments are closed.