Nyheter

En smak av Ladyen i koronaens tid

Fire digitale produksjoner blir gjort tilgjengelig på vår hjemmeside ladyarbuthnott.no. I tillegg har vi endelig gleden av å presentere musikkvideoen «Elvene synger her inne».

JazzåTeatret Produksjon AS var nødt til å avlyse årets oppsetning av Lady Arbuthnott – Frua på Elverhøy på grunn av restriksjoner og forbud som følge av koronapandemien.

I stedet har vi tilbydd andre kulturelle opplevelser, deriblant fire digitale produksjoner som snart ligger klare på vår hjemmeside ladyarbuthnott.no:

  • Innspilling av video med musikk og skuespillere fra forestillingen

Noen av landets flinkeste fotografer var hyret inn for å filme ville, vakre Sunndal i juni. Bilder av kjente rollefigurer fra forestillingen ute i storslått natur i kombinasjon med sangen «Herre min Gud, for en dal du har skapt» utgjør en nydelig video som er ypperlig til profilering/markedsføring av forestillingen og av kommunen, fylket osv.

Videoen er av svært god kvalitet, når det gjelder både lyd og bilde, og med utstrakt bruk av bilder fra den vakre Sunndalsnaturen – som også var Ladyens omgivelser mens hun levde i dalen.

  • «En samtale om Ladyens begynnelse og utvikling gjennom 25 år»

En talkshowlignende samtale mellom produsent Tommy Fossum og sentrale personer i produksjon gjennom de 25 årene Lady Arbuthnott – Frua på Elverhøy har eksistert, med innslag av musikalske opptredener underveis, klipp fra gamle forestillinger og dagens forestilling, samt hilsener fra «Ladyfolk» landet rundt.

Filming og etterarbeid ble gjennomført i begynnelsen av juni og produksjonen ble tilgjengeliggjort for publikum på den opprinnelige premieredagen, 17.juni.

  • «Ei helsing frå Sunndalen»

Nils Golberg Mulvik, Bjørnar Myhr og Øystein Sandbukt tolker tekstene av Hans Hyldbakk og melodier av Henning Sommerro. Nils Golberg Mulvik har vært tilknyttet produksjonen som profesjonell skuespiller og skulle etter planen vende tilbake til produksjonen i år i ny rolle. Konserten ble gjennomført med publikum fysisk til stede på Leikvin 21. juni, i tillegg til at den ble filmet og nå er gjort tilgjengelig på vår hjemmeside.

  • «Barbara & oss»

Vi gjennomførte en flott «intimkonsert» 19. juni med sentrale aktører fra forestillingen i løpet av de 25 årene Ladyen har eksistert: Yngvild Støen Grotmol, Marit Synnøve Berg, Tore Johansen, Nils Golberg Mulvik, Karen Hansen Brandvold og Nils Arne Halle Erstad. I tillegg til musikerne Bjørnar Myhr, Sondre Meisfjord og Jo Inge Nes.

Det var publikum fysisk til stede på konserten i Hovshall i Sunndal kulturhus. Konserten ble filmet og streamet – og er fortsatt tilgjengelig på hjemmesiden. Kristian Lund Silseth loset oss gjennom kvelden og snakket med aktørene undervegs om deres forhold til forestillingen. Flere av de aller mest kjente sangene fra forestillingen ble fremført.

  • «Lady Arbuthnott på besøk fra gamle dager»

I samarbeid med skuespiller Marit Synnøve Berg har vi utviklet og gjennomført en «historietime» om og med Ladyen, med utgangspunkt i fakta fra tiden. Iført kostyme og ved hjelp av rekvisitter forteller Marit Synnøve, som Barbara Arbuthnott, om hvordan forholdene var i dalen på hennes tid. Barnas vilkår i Sunndal siste halvdel av 1800-tallet er en sentral del av fortellingen. Marit Synnøve gjennomførte til sammen 14 forestillinger i juni på barneskoler i kommunen og på Øran aktivitetsshus.

For JazzåTeatret produksjon AS

Tommy Fossum
Produsent – 91882791

Did you like this? Share it!

0 comments on “En smak av Ladyen i koronaens tid

Leave Comment