Nyheter

Klart for talkshow

Klart for talkshow om Ladyen gjennom 25 år – og «gammel-samen» Tore Johansen kommer!

Onsdag klokken 19 er det premiere på «Ladyen gjennom 25 år», en nettsending med underholdning og gjester som samtaler om musikkteatret. Fredag og søndag blir det live-konserter med billettsalg samt streaming. Tore Johansen kommer også!

Billettene til konsertene «Barbara – og oss» fredag og «Ei helsing frå Sunndalen» søndag går raskt unna, men får du ikke med deg konsertene, kan du se de digitalt. «Barbara – og oss» vil bli live-streamet, mens «Ei helsing frå Sunndalen» vil bli filmet og sendt i opptak.

Også selve premieredagen, onsdag 17. juni, blir annerledes i år. Klokken 19 denne kvelden skulle teppet ha gått opp til premieren i Hovshall i Sunndal kulturhus. Slik blir det ikke. Korona-pandemien setter en stopper for det.

– Men i stedet for å sette oss ned og bare forberede oss til neste år, har vi gjort flere grep for å sikre at det blir noe Lady-aktivitet også i dette spesielle året. Vi ønsker å gi publikum kulturelle opplevelser gjennom å bruke vårt nettverk og våre dyktige kulturprodusenter, sier styreleder i JazzåTeatret Produksjon AS, Eva Heidi Lund Silseth.

– Et av tiltakene er å produsere et «Talkshow» omkring Ladyen og historien bak og på scenen, der vi blant annet snakker med flere sentrale skikkelser i teaterproduksjonen opp gjennom årene, sentrale støttespillere, aktører – og noen publikummere, forteller produsent for Lady Arbuthnott – Frua på Elverhøy, Tommy Fossum, som også kan røpe at det vil komme filmklipp fra både tidligere og nyere versjoner av ladyen i løpet av sendingen

Hva med en annerledes premierefest?

JazzåTeatret produksjons Tommy Fossum og Tina Fløystad har sammen med produksjonsselskapet TINGH i Molde jobbet mye med å sette sammen og produsere talkshowet, som foregår i hagen til Arbuthnotts hjem i Sunndal, Elverhøy. Dette er et program med varighet på en og en halv time, som vises på premieretidspunktet, men som også vil være tilgjengelig på internett etter premieren onsdag 17. juni for de som ikke har anledning til å se det akkurat da.

– Vi oppfordrer til at man ser talkshowet sammen med flere og tenker at man er på premiere. Men servering og selskap må publikum selv sørge for denne gangen, sier Fossum.

– Dette håper vi åpner for kreativitet hos publikum – hvorfor ikke slenge på seg en fin skjorte eller kjole og lage seg en lekker iskaffe eller sommerdrink? Så blir det premierestemning i hjemme i stua, sier Lund Silseth.

Bredt program

Korona-pandemien rammet også årets forestillinger av Lady Arbuthnott – Frua på Elverhøy hardt. Alle forestillinger måtte avlyses. Det har like vel vært stor aktivitet i produksjonsselskapet på Sunndalsøra de siste ukene.

– Vi har allerede levert en barneforestilling skrevet og framført av skuespiller Marit Synnøve Berg – som besøkte mange skoler med forestillingen i forrige uke. Dette var et gratis tilbud til småskolen og de eldste i barnehagen, og er blitt godt mottatt og vil sannsynligvis bli tilbudt også senere år. Vi har også produsert en musikkvideo/filmtablå som vil ha premiere litt senere, i tillegg kommer to spennende konserter nå til helgen som publikum kan være til stede på – eller se på nett om de ikke har mulighet til å komme, sier produsent Tommy Fossum.

Også billettene til neste års forestilling er nå lagt ut for salg.

Dette skjer denne uka:

Ladyen gjennom 25 år

Onsdag 17. juni kl. 19.00:

Onsdag 17.juni kl. 19.00 har vi ikke premiere på årets utgave av forestillingen, dessverre, men vi har premiere på en helt ny og spennende produksjon; et talkshow i hagen til Elverhøy. Vi har sett nærmere på hvordan teaterforestillingen om Barbara Arbuthnott kunne bli realisert på et lite sted i en dal på Nordvestlandet. Vi har i tillegg sett på hvordan forestillingen har utviklet seg gjennom 25 år – og har gleden av å presentere en samtale mellom nåværende produsent Tommy Fossum og mennesker som har vært involvert i produksjonen gjennom de 25 årene «Ladyen» har eksistert.

I løpet av samtalen får vi musikalske innslag med kjente og kjære skuespillere, samt hilsener fra aktører som på et tidspunkt har vært involvert i produksjonen eller som på andre vis har et sterkt forhold til Ladyen.

Barbara – og oss

Fredag 19. juni kl. 19.00 på scena i Hovshall:

Et knippe kjente og kjære aktører fra Ladyens ensemble samles rundt flygelet og kontrabassen for å fortelle om sitt forhold til forestillingen og lage nye tolkninger av låtene. Vi gleder oss til Yngvild Støen Grotmol, Marit Synnøve Berg, Nils Golberg Mulvik, Karen Hansen Brandvold, Tore Johansen og Nils Arne Halle Erstad samles sammen med Bjørnar Myhr på flygel og Sondre Meisfjord på bass og gitar.

Kristian Lund Silseth vil lede oss gjennom denne intimkonserten.

Forestillingen vil bli livestreamet – finn link til denne på ladyarbuthnott.no eller på Facebookgruppen Lady Arbuthnott – frua på Elverhøy.

Billetter: 250,-/sunndalkulturhus.no (begrensninger i antall solgte billetter, så vær rask)

«Ei helsing frå Sunndalen»

Søndag 21. juni kl. 15.00 på Leikvin:

Velkommen til «Ei helsing frå Sunndalen» – en familievennlig konsert på Leikvin med tolkning av Hans Hyldbakks tekster og Henning Sommerros melodier!

Vi er svært glade for å ha Nils Golberg Mulvik, Bjørnar Myhr og Øystein Sandbukt på Leikvin denne dagen.

Nils er skuespiller ved Nationaltheatret på 8. året, er barn av Lady-miljøet, spilte Tevje i Spelemann på taket denne vinteren på Operaen i Kristiansund, og i år skulle han ha vært tilbake på Ladyscenen.

Bjørnar er Lady-produksjonens mangeårige orkesterleder – og en svært dyktig pianist.

Øystein har gitt ut cd som ble Spellemannspris-nominert, og med sine røtter i folkemusikken har han blant annet tonesatt flere TV-produksjoner. Mange kjenner ham også som gitarist i flere band, blant annet Fjord og Fjell.

Billetter: 250,-/sunndalkulturhus.no (Kun 200 billetter!) Om dårlig vær blir konserten i kulturhuset.

Denne forestillingen blir filmet, og vil senere bli lagt ut på nett.

Finn oss på facebook: Lady Arbuthnott – frua på Elverhøy og www.ladyarbuthnott.no

Vil du støtte produksjonen i koronaens tid? Vipps til 110074!

Did you like this? Share it!

0 comments on “Klart for talkshow

Comments are closed.