Nils Arne fikk drømmerollen

actors

Nils Arne Halle Erstad (16) fra Meisingset skal tolke rollen som James under musikalen Lady Arbuthnott – Frua på Elverhøy. Halvparten av billettene er allerede solgt.

– Dette er drømmerollen, sier Nils Arne, som under audition før jul sang så vakkert at klokkene stoppet. Over ti personer var inne på audition til den sentrale rollen – og valget falt til slutt på talentet fra Tingvoll som var med for første gang i musikalen i fjor. Det ga mersmak.

Han tror at båndet mellom mor og sønn gikk dypere enn mange kanskje tror. Og at oppførselen hans ikke har noe å gjøre med at han ikke er glad i henne, noe som jo kommer fram under sangen «Mor, elskede mor».

– Jeg tror at han er veldig glad i sin mor og at det er nettopp derfor han reagerer slik han gjør. At frykten for å miste forholdet han har til sin mor går over i sinne og fortvilelse. At han føler seg tilsidesatt og urettferdig behandlet. Samtidig er nok sykdommen noe som også tynger på James sine skuldre. Derfor vil jeg i min tolkning av rollen forsøke å få frem alle de forskjellige følelsene som går gjennom hodet hans. Både kjærlighet, frykt, sinne og fortvilelse. Det er en krevende rolle, men jeg stiller med stor vilje, positive holdninger og pågangsmot, og har tro på at dette vil bli bra. Jeg gleder meg til en travel og utfordrende Lady-periode, med nye opplevelser og erfaringer.

– Hvordan forbereder du deg?

– Jeg prøver å arbeide med kondisjon og utholdenhet, samt også sangtrening sammen med min sangpedagog Marit Gjørsvik. Jeg føler rollen krever en stor mengde følelsetolkning og at dette derfor er viktig å få fram på en god måte. Dette jobber jeg mye med. Ellers hører jeg mye på musikken for å bli kjent med eventuelle fallgruver, samtidig som jeg også vil føle meg trygg på musikken slik at jeg føler den i kroppen.

1500 billetter er enten solgt eller reservert av større grupper allerede. Det har aldri i musikkspillets historie vært rapportert slike tall på billettsalg så tidlig.

– Vi merker stor interesse fra hele Midt-Norge, Gudbrandsdalen og Oslo-området, og har stor tro på at årets oppsetninger vil være utsolgt lenge før premieren, sier produsent Tommy Fossum. Han oppfordrer folk til å sikre seg billetter nå.

– Mange var for sene til å sikre seg billetter i fjor, så kjøp billetter nå, er Fossums oppfordring. Årets ensemble møtes for øvrig til kick off på Sunndalsøra 14. – 15. april.

Did you like this? Share it!

0 comments on “Nils Arne fikk drømmerollen

Leave Comment