Orkideprisen til Lady’en!

Nordmøre regionråd med gjev pris til forestillingen Lady Arbuthnott – Frua på Elverhøy.

I juryens begrunnelse heter det:

«Årets vinner er virkelig med på å sette kulturlivet på kartet, og den bidrar til å bygge regionen sammen.På Nordmøre er vi stolte av vårt sterke kulturliv, og vinneren er en kulturtradisjon som har bidratt til å begeistre oss «trauste nordmøringer» på usedvanlig vis. Årets vinner er et utmerket eksempel på hvordan profesjonelle skuespillere og lokale amatører kan bringe frem fremragende scenekunst år etter år, med stor entusiasme og like stor dose sjarm, fra smått til stort, fra ungt til mindre ungt. Både tekst og musikk er laget lokalt, og handlingen er lokal.

orkide nyhet

Vinneren involverer totalt 150 mennesker, hvor halvparten er på scenen, og hvor det legges ned 10.000 dugnadstimer for at det i det hele tatt skal være mulig å sette opp en så stor og profesjonell produksjon – til glede for oss alle. Her er det faktisk frivilligheten, i samarbeid med kommunen, som har ansvar for produksjonen. 2018 er et jubileumsår da det er 150 år siden Barbara Arbuthnott begynte byggingen av Elverhøy og bosatte seg fast i Sunndal.

I år er det 23. gang Lady’n, William, Karen, Lars og alle de andre personene som vi nå synes vi kjenner, skal forføre oss nok en gang med fantastisk musikk, tekster og en gripende historie, som del av vår felles kulturarv på Nordmøre. Ellen Horn, tidligere kulturminister og sjef for Riksteatret beskriver dette veldig godt: «Jeg har sett mange spel og vanligvis kjeder jeg meg på teateret, for jeg har sett så enormt mye, men dette musikkspillet er nærmest i egen klasse. Så gjennomarbeidet, så sjarmerende, så rørende – og uten dødpunkter. Jeg ble helt grepet. Dette musikk-spillet kunne ha vært spilt både på Broadway og i London.»

Orkidéprisen er en utmerkelse som deles ut av ORKidé – Nordmøre Regionråd en gang i året, fortrinnsvis under Nordmørskonferansen. Prisen skal motivere til særlig innsats for tiltak som kommer hele Nordmørsregionen til gode på følgende områder:

  •     Næringsutvikling
  •     Kompetanseutvikling
  •     Bedriftsutvikling
  •     Positiv markedsføring av regionen utad og/eller innad
  •     Samarbeidstiltak

Prisen kan gis til enkeltpersoner, bedrifter, kommuner, samarbeidsgrupper og organisasjoner som på en utmerket måte har bidratt til gjennomføring av tiltak i henhold til prisens formål.

Prisen ble utdelt første gang i 1992, og har vært utdelt årlig siden da (27. gang i år).

Did you like this? Share it!

0 comments on “Orkideprisen til Lady’en!

Leave Comment