Erik blir Same-Thorkell

Sangeren og skuespilleren Erik Wenberg Jacobsen blir Same-Thorkell i årets Lady Arbuthnott – Frua på Elverhøy, hvor det allerede er solgt 2000 billetter.

Jacobsen er sangutdannet ved Musikkonservatoriet i Trondheim (NTNU, 1992-97). Han har blant annet spilt «Jean Valjean» i Les Misérables, «Tevje» i Spelemann på taket, Judas i Jesus Christ Superstar, Bør Børson i Bør Bør Børson og har blant annet hatt roller i West Side Story, Evita og My Fair Lady. Han kommer nå fra rollen som Davey i Billy Elliott, som har gått for fulle hus i Sandnes.

Han er med andre ord en svært erfaren sanger og skuespiller. Han jobber dessuten som førstelektor i musikalsang.

erikS

– Fikk hakeslepp

– Jeg har sett Ladyen et par-tre ganger, og har vært like imponert hver gang. Det første året fikk jeg faktisk hakeslepp når plankekastingen begynte, medgir Wenberg Jacobsen.

– Det er en god historie, musikken er fengende og samtlige gjør en utrolig bra jobb. Det er en fantastisk flott forestilling som jeg gleder meg til å bli en del av. Jeg er beæret over å skulle gjøre Same-Thorkell, og ser frem til å skape min versjon av ham, sier Wenberg Jacobsen, som også har jobbet mye med Tore Johannesen, som i sin tid også tolket Same-Thorkell. De opptrådte mange år under navnet «To tenorer og en te’» og omtales som «en dyktig tenor som gjør sine egne litt artistiske, eksperimentelle ting (…) og er en sanger og artist som vi gjerne skulle hørt og sett mer av. Kanskje derfor setter vi slik pris på ham når vi endelig får gjensyn med ham», skrev avisa Sør-Trøndelag etter en konsert med ham.

Jonas Bersås Folde vil i år være understudy og jobbe tett med utvikling av karakteren Same-Torkill sammen med Wenberg Jacobsen.

Sigrid, Sigurd og Ingunn

Dermed er alle aktørene på plass i de mest sentrale rollene for årets Lady Arbuthnott-produksjon på plass. Foruten Wenberg Jacobsen vil Kristoffer Sagmo Aalberg bli ny Lars Hoås, Tove Kragset kapellmester for orkesteret og Nils Arne Halle Erstad fra Tingvoll har fått rollen som James.

Sigrid Vetlseter Bøe, surnadaling som jobber ved blant annet Operaen i Stockholm, blir kjøpmannsfrue, mens Sigurd Gravem og Ingunn Torske skal bekle rollene som Sivert Hoåsbrekken og Anne Grødal.

Ellevilt billettsalg

– Spennende og artig med flere nye fjes i forestillingen, hvor vi selvsagt også i år gjør nye grep. Vi føler vi har fått satt sammen et godt og solid lag, og vi fikk bekreftet dette etter helgens kick off, sier produsent Tommy Fossum. Han er svært fornøyd med at billettsalget også går svært godt.

– Det er solgt 2000 billetter – og vi er i midten av april! Det har aldri vært et slikt trøkk rundt billettsalget. I år blir det ikke mange billetter igjen i juni, sier Fossum, som oppfordrer folk til å sikre seg billetter nå. Det er også lagt ut en 11. forestilling klokken 19 den 30. juni.

– Vi opplevde i fjor at mange lokalt ikke fikk tak i billetter, men skal de være sikrert billetter, må de kjøpe nå. Det er ikke noe mer å si om den saken, sier Fossum, som også jobber med å få på plass flere andre arrangementer i forestillingsperioden.

– Vi har mye spennende på gang, sier Fossum.

Did you like this? Share it!

0 comments on “Erik blir Same-Thorkell

Leave Comment