Nyheter

Ladyen får kvinnelig kapellmester

Tove Kragset er en svært anerkjent og allsidig musiker med lang erfaring som pianist, komponist, akkompagnatør, arrangør og kapellmester. Hun er musikalsk ansvarlig for en rekke forestillinger og show innen teater- og revyscenen, og er fast akkompagnatør for mange av landets fremste artister, som Bjarte Hjelmeland, Herborg Kråkevik, Trond-Viggo Torgersen, Helene Bøksle, Åse Kleveland og Lene Kongsvik. Hun er kapellmester for en av landets største juleturnéer «Stille Natt Hellige Natt», og i tillegg er hun ettertraktet som arrangør og komponist, skriver for artister og teater-/TV-produksjoner, har en egen korserie ved Norsk Musikkforlag og driver sitt eget forlag; Kragset Forlag.

– Stor glede og ærefrykt

– Jeg har alltid vært begeistret for musikkteater der de ulike kunstarter forenes om å fortelle en historie og gi publikum en opplevelse, det være seg teater, spel, musikal eller opera. Man jobber iherdig mot et felles mål, der alle bidragsytere former og finspisser i dialog, og det store maskineriet sakte skrur seg til med alle tannhjulene inntakt, like viktig hver og en, forteller Tove Kragset, og legger til: – Mitt første møte med Lady Arbuthnott har gitt meg denne begeistringen, og det er med stor glede og ærefrykt at jeg nå får lov til å delta i dette store maskineriet av fortellerglede, musikalsk overskudd, dyktige prestasjoner, lekre kostymer, lekende koreografi og sammenbindende regi. Jeg håper virkelig at jeg kan være et solid tannhjul.

– Tove er fantastisk

Tove behersker mange stilarter innen sitt utøvende yrke, alt fra klassisk repertoar til mer improviserende art, og hun har utviklet en særskilt kompetanse innen akkompagnement. Hun har studert klassisk klaver ved Griegakademiet i Bergen og har en Cand.Philol. grad fra Høgskolen i Bergen med sin hovedfagsoppgave «Kunsten å akkompagnere». Herborg Kråkevik er full av godord om pianisten som hun har jobbet mye med, blant annet med forestillingen Hope og Herborg.

– Tove er helt fantastisk. Hun er ekstremt god til å følge, og så kjapp. Gjør vi en liten feil så er hun der med en gang. Den jenta har utrolig masse innabords, fortalte Kråkevik til Romerikes Blad.
– Vi er svært glade og fornøyde for å ha fått Tove med på laget. Forestillingen har hatt mange sterke kapellmestere gjennom årene, men aldri en kvinnelig orkesterleder. Det er vi glade for at vi har fått til nå, sier Fossum.

Aldri før har det vært solgt så mange billetter så tidlig som i 2018. Over 1800 billetter er solgt eller reservert av større grupper fra det ganske land. Trykket på billettsalget har ført til at det er lagt ut billetter til en ekstraforestilling kl 19 den 30. juni.
Årets forestilling har flere nye skuespillere på plass. Kristoffer Sagmo Aalberg, til daglig ved Den Nationale Scene i Bergen, skal tolke Lars Hoås, mens Nils Arne Halle Erstad fra Tingvoll har fått rollen som James.
– Det kommer flere spennende nyheter om årets rolleinnehavere senere, sier Fossum.

Did you like this? Share it!

0 comments on “Ladyen får kvinnelig kapellmester

Leave Comment